Iedere gebruiker van de Apple Airpods herkent het probleem: je moet de Airpods opladen. Soms komt dit helemaal niet goed uit. Je bent net begonnen aan een hardlooprondje, en hebt je net verheugd op een uurtje muziek. Het is daarom altijd belangrijk dat je de draadloze oortjes op tijd oplaadt. De Airpods gaan op een volle accu 5 uur mee. Gelukkig wordt er een slim opbergdoosje meegeleverd. Met behulp van deze case kun je de Airpods meerdere malen opladen. In totaal kun je, met de oplaadcase, de Airpods 24 uur lang gebruiken. De draadloze oordopjes laden super snel op. Dat komt omdat het maar kleine apparaatjes zijn, en ook maar een kleine accu hebben. Als je de oordopjes een kwartiertje in de oplaadcase stopt, kun je ze alweer 3 uur lang gebruiken.

Hoe snel je Airpods weer moet opladen, ligt natuurlijk ook aan welke acties je uitvoert. Door twee keer zacht te tikken op de Airpod wordt Siri, jouw persoonlijke assistent, geactiveerd. Je kunt Siri van alles vragen en opdrachten laten uitvoeren. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van Siri op de Airpods meer van de accu vraagt. Je moet dan veel sneller weer opladen. De Airpods dienen opgeladen te worden omdat ze constant, via bluetooth, in verbinding staan met je iPhone, iPad, iWatch of iPod.

Hoe werkt het opladen van de Airpods Accu?

Zijn de accu’s van je Airpods leeg? Dan is het tijd om op te laden. Dit gaat heel eenvoudig. Je stopt de Airpods simpelweg in de meegeleverde oplaadcase. Vervolgens begint het opladen van de oordopjes vanzelf. Het opladen gaat ook nog eens supersnel. De oplaadcase heeft ongeveer een kwartier nodig om de Airpods weer 3 uur te kunnen gebruiken. Dus als je in de trein zit, en je dopjes zijn leeg, kun je ze binnen een mum van tijd alweer gebruiken. Super handig en gebruiksvriendelijk! De oplaadcase dient natuurlijk ook op z’n tijd opgeladen te worden. Dat gaat via de gebruikelijke manier.